DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

Vasárnapi recept: Frittata

2015. július 19. 14:08 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Ahogy ígértem, ismét egy receptet hoztam el nektek, méghozzá egy nagyon egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt. Gondolom sokan esztek tojást napról-napra, ami néha egy kicsit unalmas tud lenni. Megesik, hogy én is unom, ezért utána néztem mivel lehetne feldobni. A válasz: frittata!

kr_ham-frittata.jpg

Hozzávalók: 

  • 6 egész tojás (kb 20 cm-es serpenyőhöz)
  • egy fél fej hagyma
  • egy fél paprika
  • egy paradicsom
  • egy kevés olívaolaj vagy kókuszzsír
  • opcionális: bármilyen zöldség, sonka, gomba, kolbász, szalonna 

Elkészítés:

Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán egy lépéssel több mint egy rántotta esetében. A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk, és az olajon (vagy kókuszzsíron) 1-2 perc alatt megdinszteljük. Ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen más zöldséget is, vagy akár sonkát, gombát, esetleg egy kevés szalonnát vagy kolbászt is. Ha ezzel megvagyunk, a már felvert tojásokat ráöntjük a zöldségeinkre, és kis lángon fél percig kevergetjük. Ezután egyszerűen betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és 4-5 percig sütjük (vagy amíg szép aranybarna nem lesz). Ha belefér a diétánkba, valamilyen light sajtot is reszelhetünk a tetejére, ami gyönyörűen rá fog olvadni. A végeredmény egy pizza szerű étel, de a hízlaló tészta és az olajban tocsogó részek nélkül. Könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető és magas fehérje tartalmú fogás, pár perc alatt!

A többi receptjeim itt találod, és ha nem akarsz lemaradni az új cikkekről, már megtalálsz Facebookon és Instagramon is! Addig is kellemes hétvégét mindenkinek!

Instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr997399544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása