DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

12 hetes edzésterv! (1-3 hét)

2015. augusztus 28. 13:00 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Még van idő nyárig! Hozd formába magad!

Sziasztok!

Először is elnézéseteket szeretném kérni a cikkek ritkasága miatt. Sajnos a vizsgaidőszak és egyéb elfoglaltságok mellett nem sok időm maradt a blogra, de igyekszem ezért kárpótolni benneteket. 

Rengetegen írtatok azzal kapcsolatban, hogy milyen edzéstervet ajánlok kezdőknek, haladóknak. Nos én ezt úgy gondolom, hogy az edzésterv és az étrend akkor a leghatékonyabb, ha teljesen személyre van szabva. Ennek egy egyszerű oka van, mindenkinek más és más a testfelépítése, a hajlékonysága, az edzettségi szintje, az ízületei és izmai terhelhetősége.

Ez nem jelenti azt azonban, hogy az online fellelhető edzésprogramok ne lennének megfelelőek bárki számára. Lehet, hogy lesz olyan gyakorlat, amit nem tudsz megcsinálni, esetleg nincs olyan gép vagy súly a helyi teremben, de egy kis alakítgatás után máris tökéletes programot kapunk. 

Az általam is használt edzésterv egy 12 hétből álló program volt, amely 4 szintből áll. Három hetente változtatjuk a gyakorlatokat, az izomcsoportok edzésének rendszerességét és az intenzitást is. Nyugodtan kipróbálhatják (sőt, ajánlott) teljesen kezdők is, ugyanis az első ciklus (1-3 hét) az alapozó szakasz, amelynek fő célja az átmozgatás, a gyakorlatok helyes kivitelezésének megtanulása és a rendszeres testmozgás bevezetése.

A videó készítője, a Buff Dudes, egy személyi edző, rendező és fitness modell testvérpár, Hudson és Brandon White által indított YouTube csatorna. Rengeteget tanultam a videóikból, nagyon sok hasznos információ, edzéstechnikai okosságok és finom receptek tömkelege vár rátok a csatornájukon.

És végül itt láthatjátok azt az edzéstervet, amivel lefogytam több mint 20 kg-t. Természetesen ehhez szigorú étrend és kitartás is szükséges volt, csak maga az edzésterv nem sokat ér. Kezdetben mindent a leírás szerint csináltam, aztán az alapján alakítottam át a programot, hogy éppen mi vált be nekem a legjobban. Saját, személyre szabott edzéstervet csak később alakítottam ki magamnak (amit most is végzek hétről-hétre).

A videóban minden kérdésetekre választ kaptok. Láthatjátok a napi bontást, a gyakorlatok helyes kivitelezését, a pihenőidők hosszát és mindent ami csak lényeges. Ha ehhez egy megfelelően összeállított étrend és kellő kitartás párosul a határ tényleg csak a csillagos ég. 

A videóhoz tartozik egy PDF is, amelyet a telefonodra letöltve egyszerűen nyomon tudod követni a teremben is, hogy éppen milyen gyakorlatnak kéne jönnie. Ezt itt tudod letölteni! Nagyon ajánlott ezt a dokumentumot lementeni!

Ha úgy döntöttél bevállalod ezt a 12 hetes kihívást, vagy csak kipróbálnál egy profik által összeállított edzéstervet, ne habozz! Az izomláz (és az eredmény) garantált!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr797495718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása