DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

Új címünk: KlikkFitness.hu!

2015. december 01. 20:08 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

A blog új külsővel, kibővített tartalommal és prémium szolgáltatásokkal mostantól a KlikkFitness.hu néven érhető el!

elkoltoztunk.jpg 

Gyere és látogass meg minket!

klikkfitness_logo.png

Szólj hozzá!

Tapasztalataim a MyProteinről

2015. október 12. 10:29 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Tudom nem sűrűn írok új cikkeket az oldalra, aminek fő oka sajnos az időhiány és az, hogy főként instagramon írok rövidebb posztokat. Most azonban visszatértem egy hosszabb cikk erejéig, ami ma a MyProteinről fog szólni.

Akit nem érdekel a véleményem az ő termékeikről az most nyugodtan kattintson el innen és böngésszen tovább. Ez a cikk a nagy többségnek szól, akik még mindig el vannak veszve a táplálékkiegészítők rengetegében. 

Tápkieg választásnál nem elég csak annyit tudni, hogy mi mire való és mikor használjuk, meg kell ismernünk a különböző gyártókat is, hiszen már csak a termékek tisztaságának szempontjából sem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Kis hazánkban ezidáig a Scitec és a Biotech volt a két legnagyobb cég, akik termékei minden bizonnyal azt (és abban a mennyiségben) tartalmazzák, ami a címkén is fel van tüntetve. Nos, nem olyan régen feltűnt egy harmadik nagy gyártó is Magyarországon, mégpedig a MyProtein. 

A MyProtein egy brit cégóriás, és már csak emiatt a tény miatt megéri az ő termékeiket is kipróbálni. A hatalmas cégek/gyárak általában jobbak a sufnimárkákkal szemben, ami a szigorú ellenőrzéseknek köszönhető.

Nos, én voltam olyan szerencsés, hogy mikor pár hónapja a magyar piacra léptek, engem is kiválasztottak és kaptam egy promo csomagot mindenféle finomsággal. Előre szólok, hogy ez hiába egy "reklámposzt", az őszinte véleményemet írom le azokról, amiket kóstoltam.

Na akkor vágjunk is bele. Az alábbi képen láthatjátok mi volt a csomagban.

fullsizerender_1.jpg

Menjünk szépen sorba.

  • Impact Whey Protein: Kipróbálhattam négy féle ízben, ez az MP tejsavó proteinje. Az oldódása 5/5, állaga szintén. Az ízek elsőre nekem kicsit furcsák voltak, ugyanis nem olyan intenzív és édes mint a hazai fehérjék. Azoknak, akik nem szeretik az émelygősen édes dolgokat, vagy csak unják már azt a tömény csoki vagy vanília ízt, mindenféleképpen megéri kipróbálni az Impact Wheyt.
    Az ízek egyébként nagyon jók, én eddig a csoki mentát (5/5), csoki narancsot (5/5), banánt (3/5), rocky roadot (4/5) és a csoki kókuszt (3/5) kóstoltam.

    Mint láthatjátok eléggé csokipárti vagyok, ami nagyon jó, mert az MP-nek rengeteg féle csoki variációja kapható.

  • A következő a soron a MySyrup: EZ A TERMÉK MINDENT VISZ! Zéró cukor, szénhidrát és szinte zéró kalória. Ezek mellett pedig olyan finom, hogy az hihetetlen. Diéta során kötelező! Mindenféle hozzáadott szemét nélkül rettentően ízes palacsintát/gofrit/zabkását ehetünk. Igaz én most tömegelés közben is használom, és így megspórolok egy kevés felesleges cukrot amit megennék lekvárból.

    Ízre szinte teljesen mindegy mit választasz, nekem a juharszirup és a kék áfonyás is nagyon ízlett. Az ára sajnos eléggé húzós, de folyamatosan akcióznak (múlthéten 50%-os akció is volt), ráadásul egy ilyen adag elég több, mint egy hónapra.
    fullsizerender_2.jpg
  • Kaptam még egy BCAA-t is: Ez a szokásos ízesített BCAA. Dinnyés ízben kaptam, ami nagyon finom, nem túl édes, nem túl sűrű, így nem fekszi meg a gyomrot edzés közben. A szokásos kesernyés ízt egyáltalán nem lehet érezni, a hatása viszont nagyon is érezhető. Jó áron van, finom, jól oldódik... ez a tökéletes BCAA!

  •  Mogyoróvaj: Ez a képen abban a kartondobozban van, azért nem látjátok. Megkóstoltam, nem rossz, de az itthon kapható sós mogyoróvajak után elég fura volt. Semmi só vagy hozzáadott ízesítés nincs benne, csakis színtiszta mogyoróvaj. Aki ízesítetlen mogyoróvajat keres, annak megéri kipróbálnia ezt a fajtát, nem fog csalódni. Magában annyira nem nyerte el a tetszésemet, viszont gofrin egy kis MySyruppal és gyümölccsel isteni! Sajnos az ára elég borsos, így ezt is akciók keretein belül éri meg kipróbálni.

  • Az utolsó termék pedig egy multivitamin, az Alpha Men: Erről nem tudok túl sokat írni, érthető módon. :D Egy átlagos multivitamin, bár az eddigi Bioteches vitaminommal összehasonlítva erősebb egy kicsit. Ami miatt megéri ezt használni, azok a plusz gyógynövény kivonatok.

 

Nos ennyi lett volna mára, remélem segítettem pár olvasónak meghozni a döntést. Tapasztalataim szerint igenis érdemes rendelni legalább egyszer tőlük,hiszen árban elég jók, az akciók kiválóak, rendelés után pedig 2-3 munkanappal már kopogtat is a futár a csomaggal. Ja és 80 € (kb. 24 ezer forint) feletti rendelés esetén nincs szállítási költség sem, így megéri egyszerre bevásárolni hosszabb időre.

Ha időben látni akarjátok az új akciókat/termékeket kövessétek a MyProtein-t Instagramon és Facebookon is!

Köszönöm annak, aki végigolvasta a cikkemet, és elnézést kérek attól, akit untattam.

Ne feledjétek, Ti is képesek vagytok rá!

Szólj hozzá!

12 hetes edzésterv! (1-3 hét)

2015. augusztus 28. 13:00 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Még van idő nyárig! Hozd formába magad!

Sziasztok!

Először is elnézéseteket szeretném kérni a cikkek ritkasága miatt. Sajnos a vizsgaidőszak és egyéb elfoglaltságok mellett nem sok időm maradt a blogra, de igyekszem ezért kárpótolni benneteket. 

Rengetegen írtatok azzal kapcsolatban, hogy milyen edzéstervet ajánlok kezdőknek, haladóknak. Nos én ezt úgy gondolom, hogy az edzésterv és az étrend akkor a leghatékonyabb, ha teljesen személyre van szabva. Ennek egy egyszerű oka van, mindenkinek más és más a testfelépítése, a hajlékonysága, az edzettségi szintje, az ízületei és izmai terhelhetősége.

Tovább
Szólj hozzá!

Fogyás éhezés nélkül? Lehetséges!

2015. augusztus 20. 13:31 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Sok ilyen kérdést kapok mostanában a fogyni vágyóktól. Érthető, hogy senki nem akar egész nap éhezni pár kg leadása érdekében, ezért mindenki valami gyors fogyókúrát keres. Ezzel csak egy gond van... mégpedig a fogyókúra. Sajnos a nők lapja és hasonló csodálatos pénzhajhász újságok és online portálok miatt manapság a fogyókúra már egy általános dolog, ami azt sugallja, hogy elég egy pár hétig kibírni a megszorításokat, aztán vissza lehet térni a megszokott életmódra. Pedig ez nem így működik.

no-diet-lifestyle2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Vasárnapi recept: Csokidarabos-fehérjés zabkeksz

2015. augusztus 09. 11:00 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Szokás szerint ismét egy recepttel kedveskednék nektek így vasárnap anyák napja alkalmából. Ahogy a címből is kiderült, megint egy édességet készítettem el, ami nem csak hogy nagyon nagyon finom, de még egészséges is! Jó lenne ha egyszerűen el tudnád készíteni és könnyen magaddal tudnád vinni a melóba/suliba? Vagy csak bekapnál pár darabot ébredés után a reggeli kávé mellé? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor jó helyen jársz. Ezt próbáld ki!

img_1149.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Tanulj a hibáimból! - 1. rész

2015. július 30. 17:34 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Mivel itt a tavasz, és már tényleg vészesen közeledik a nyár, egyre többen írtok nekünk valamilyen kérdéssel. Van aki étrendet, van aki edzéstervet, van aki egyszerűen csak válaszokat szeretne, én pedig igyekszem mindenkinek segíteni (nem egy étrendet is összeállítottam már az üzenetben segítséget kérő olvasóimnak).

Ebben a cikksorozatban azt a pár legnagyobb hibát olvashatjátok, amit én is elkövettem kezdőként - és ezzel nem vagyok sajnos egyedül - továbbá azt is leírom, mit csinálnék máshogy ha újrakezdhetném. Na akkor vágjunk is bele!

bodynewfitness.png

Tovább
Szólj hozzá!

Vasárnapi recept: Frittata

2015. július 19. 14:08 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Ahogy ígértem, ismét egy receptet hoztam el nektek, méghozzá egy nagyon egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt. Gondolom sokan esztek tojást napról-napra, ami néha egy kicsit unalmas tud lenni. Megesik, hogy én is unom, ezért utána néztem mivel lehetne feldobni. A válasz: frittata!

kr_ham-frittata.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Miért nem fogyok?

2015. július 03. 19:05 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

 

Miért nem fogyok? Pedig alig eszek...

Pedig keményen diétázok...

Pedig eleget mozgok...

De hát keményen edzek...

Sokszor hallom ezeket a kérdéseket, sok-sok formában. Ezen cikk célja most pár tévhit eloszlatása lesz, amely elolvasása után remélhetőleg már mindenki eredményesen kezd bele egy egészségesebb életmódba.

Először is tisztázzuk, a fogyás nem genetika kérdése. Nincs olyan, hogy valaki nem TUD lefogyni. Lehet, hogy van akinek többet kell kardióznia, esetleg kevesebb szénhidrátot ehet, vagy szigorúbban kell tartania a diétát mint másoknak. Ilyen téren már közrejátszhat a genetika, de az maximum megnehezíti vagy megkönnyíti a dolgodat, nem akadályoz semmiféle célod elérésében.

fat-loss-factor.jpg

Tovább
2 komment

Vasárnapi recept: Mogyorós-csokis overnight oats

2015. június 21. 12:35 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Ma egy klasszikus amerikai receptet hoztam el nektek, ami nálunk sajnos nem annyira ismert, annak ellenére hogy milyen finom és egyszerű. Ez a recept azoknak lesz hasznos, akiknek reggel vagy nincs idejük, vagy nincs erejük a reggeli elkészítésével foglalkozni. Ilyenkor mondjuk azt, hogy inkább megeszek gyorsan egy szendvicset és majd oda figyelek napközben arra, hogy miket eszek. Hát.... gondolom mind jártunk már így, azért napközben is gyakran adódnak problémák a kajálások terén, már ha egészségesen szeretnénk élni. Ezért szeretném most ezt a receptet nektek megmutatni, amit este pár perc alatt el tudtok készíteni, reggel pedig csak ki kell venni a hűtőből és felfalni.

chocolate-almond-butter-overnight-oats-6.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan fogyj gyorsabban? - HIIT vs. LISS

2015. június 03. 12:56 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Ma egy aktuális és nagyon sokak által vitatott témát hoztam el Nektek. A kardió kérdése mindenkit foglalkoztat aki fogyni akar, így érthető, hogy a két csoport tagjai próbálják meggyőzni a másikat a saját igazukról. Én személy szerint egyikhez sem tartozom, úgyhogy most olvashattok végre egy elfogulatlan véleményt is.

Először is tisztázzuk a két kategóriát. Van a HIIT, vagyis a High Intensity Interval Training (Magas Intenzitású Intervallum edzés) és a LISS, ami a Low Intensity Steady State (Alacsony Intenzitású Kardió) vagy sokak által "aerob".

hiit-vs-liss.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása