DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

5 szuperétel, amely segít a fogyásban

2015. április 21. 05:00 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Ma az 5 legjobb ételt szeretném nektek bemutatni, amelyek segítenek a fogyni vágyóknak. Itthon is egyszerűen beszerezhető és aránylag jó áron kapható termékeket igyekszem az ilyen listákra beválogatni, így remélhetőleg mindenki ki be tudja illeszteni ezeket az étrendjébe. Nem is húzom az időt, vágjunk hát bele!

1. Zabpehely

zab.jpg

A zab egyike azon ételeknek, amit minden sportoló elismer és rendszeresen fogyaszt. Élettani hatását kutatások százai vizsgálták és igazolják. Egyike a fő szénhidrátforrásoknak, melyekre mindig fokozott szüksége van bármilyen aktív(abb) életmódot folytató embernek. A többi szénhidrátforráshoz képest aránylag alacsony a ch tartalma, emellett rengeteg rostot és fehérjét is tartalmaz, így már egy kisebb adag is teltségérzetet okoz.

 

 

 

 

2. Avokádó

avokado.jpg

Egyáltalán nem kell félnünk a zsíroktól, legalábbis amíg azok a jó fajtából valók. Az avokádó gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokban, melyekre nem csak hogy szükségünk van, de elősegítik a szervezet zsírégető képességét is. Az avokádóban megtalálható az oleinsav, mely mértékletes fogyasztás mellett elnyomja a hirtelen fellépő éhségérzetet, ami gyakran a diétázók rémálma.

 

 

 

 

 

3. Áfonya

afonya.jpg

Bizony, még egy gyümölcs is helyet kap ezen a listán. Nem kell rettegni a gyümölcscukortól diétában sem, sőt, ajánlott naponta legalább 2-3 adagot megenni bármilyen gyümölcsfajtából. Esetünkben az áfonyát választottuk harmadiknak magas antioxidáns és rost tartalma miatt, de ugyan ilyen jó választás lehet az eper és a málna is, mert ezekben is nagyon kevés a szénhidrát.

 

 

 

 

 

 4. Brokkoli

broccoli-superfood-400x400.jpg

A brokkoli egyike a legjobb zöldségeknek, amit csak ehetünk. Megállja helyét bármilyen étrendben, diétában pedig kitűnő választás. Magas rosttartalma miatt könnyebben megtölti a gyomrot, ráadásul egy adagban csak 30 kcal található meg, így akár naponta 40-50 dkg-t is megehetünk belőle.

 

 

 

 

 

 

5. Barna rizs

brown-rice-superfood-400x400.jpg

A barna rizs egy felturbózott verziója az átlagos fehér rizsnek. Magasabb rost tartalma miatt sokkal jobban megtölti gyomrunkat, így kisebb mennyiséget is elég megenni ahhoz, hogy meglegyen a teltségérzet, ráadásul, elősegíti a metabolizmust és a zsírégetést is. Arra azért ügyeljünk, hogy barna rizs mellé már ne fogyasszunk annyi zöldséget, mint egyébként tennénk.

 

 

 

 

 

Természetesen ezek is csak akkor érnek valamit, ha a saját, személyre szabott, egészséges ételekből álló étrendedbe illeszted be őket.  Senki ne várja azt, hogy ha megeszik a Big Mac mellé egy tál brokkolit, akkor majd ő fogyni fog. Az emberi szervezet (sajnos) nem így működik.
Viszont, ha megállt a súlyvesztésed, vagy esetleg fel akarod dobni egy kicsit az étrended, a fent felsoroltak közül bármelyik remek választás lehet.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még több ilyen jellegű írást látni, kérlek segítsd a munkám és kövess Facebookon és Instagramon is! Hétvégén jön a következő recept, addig is kitartást a diétázóknak és jó étvágyat a tömegelőknek! :)

És ne feledd... Te is képes vagy rá!

Instagram

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr747383330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prunoki 2015.04.22. 09:33:55

Az indexen a címkép pedig egy gyönyörű steak. Na ezt nevezem.

DB Fitness_Te is képes vagy rá · http://dbfitness.blog.hu 2015.04.22. 10:06:16

@prunoki: Na igen, de legalább ott van mellette az avokádó! :D Egyébként meg a steak is tökéletes diétában, bár nem túl releváns ide ez a kép.

prunoki 2015.04.22. 10:08:08

@DB Fitness_Te is képes vagy rá: kalóriabázissal fogytam több mint 30 kilót, minden jó a fogyásra :-) De ha megeszel 20 deka vajat reggelire, akkor aznapra be is fejezted :-)

Pipas 2015.04.22. 10:25:14

@prunoki: Mennyi idő alatt? Nekem nagyon lassan megy. :(

Gekko 2015.04.22. 10:34:10

Minden ilyen cikk - meg az egész fitness marhaság - bolondok aranya. Fogyni negatív kalória-egyensúllyal lehet. Kevesebb étel, több mozgás. Amúgy egy gramm pontos mérleg és jól összeállított tápanyag mátrix, na, az segít. 5, amúgy nem rossz étel meg önmagában semmit.

prunoki 2015.04.22. 10:44:11

@Pipas: 139-ről indulva, 1 kiló heti fogyást tűztem ki, 36 kiló ment le cirka 40 hét alatt. grammos konyhai mérleggel, szépen adagolva mindent. Csak a család bírja ki :-)

DB Fitness_Te is képes vagy rá · http://dbfitness.blog.hu 2015.04.22. 10:53:49

@prunoki: Gratulálok a fogyáshoz! Nem kis meló lehetett. Én 20 kilót adtam le kb. 1 év alatt, úgy hogy mellette izom is jött fel. Bele sem merek gondolni mennyi zsír lehetett rajtam. Sok sikert és kitartást a továbbiakban is! :)

DB Fitness_Te is képes vagy rá · http://dbfitness.blog.hu 2015.04.22. 10:55:54

@Pipas: Mennyi megy le hetente? Lehet, hogy valamit elszámoltál az étrendedben, vagy csak a mozgást becsülöd túl. Számolj utána ezeknek, hátha segít. :) Azt viszont ne felejtsd el, hogy maximum heti 1 kg a még egészséges fogyás. Inkább lassan fogyj, de az legyen minőségi és maradandó. ;)

DB Fitness_Te is képes vagy rá · http://dbfitness.blog.hu 2015.04.22. 11:01:33

@Gekko: Teljesen egyetértek, bár nem hinném hogy a fitness marhaság lenne. A cikk végén egyértelműen leírtam hogy: "Természetesen ezek is csak akkor érnek valamit, ha a saját, személyre szabott, egészséges ételekből álló étrendedbe illeszted be őket. Senki ne várja azt, hogy ha megeszik a Big Mac mellé egy tál brokkolit, akkor majd ő fogyni fog. Az emberi szervezet (sajnos) nem így működik.
Viszont, ha megállt a súlyvesztésed, vagy esetleg fel akarod dobni egy kicsit az étrended, a fent felsoroltak közül bármelyik remek választás lehet."

Egy szóval sem mondtam, hogy ha ezt eszed lefogysz. Sőt, ha belenézel a többi posztomba, láthatod, hogy én is a pontosan számolt és napról napra vezetett étrendre fektetem a hangsúlyt.

Pipas 2015.04.22. 11:20:04

Nálam is kb. heti egy kiló. Akkor most egy kicsit megnyugodtam. :) Csak nehogy elbízzam magam... :)

Köszi!

ecch 2015.04.22. 14:39:36

@prunoki: Pedig a steak egyáltalán nem hízlal..

prunoki 2015.04.22. 15:00:08

@ecch: én tudok annyi steak-et enni, hogy hízzak tőle és tudok annyit is, hogy fogyjak. Akkor most hízlal a steak vagy nem? :-)

GöTi 2015.04.22. 18:23:02

Testi kényszer nélkül miért eszik valaki avokádót?
Mert mások azt mondták, hogy jó?

Szvsz nem jó, és rengeteg féle más dolgot lehet enni változatosan amik jók.

GöTi 2015.04.22. 19:15:58

@Nbl: Eddig azt hittem rendesen nevelt mindenevő vagyok, de ezzel nem tudtam megbarátkozni.
Viszont ha bárkinek tényleg ízlik, akkor fogyassza jókedvvel - egészségedre.

zZz 2015.04.25. 00:13:24

A barna rizst egyes körökben nem ajánlják, mert egy benne található anyag (fitinsav) állítólag gátolja a tápanyagok felszívódását, így inkább a fehér rizs + zöldség kombó javasolt.
süti beállítások módosítása