DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

Fogyás éhezés nélkül? Lehetséges!

2015. augusztus 20. 13:31 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Sok ilyen kérdést kapok mostanában a fogyni vágyóktól. Érthető, hogy senki nem akar egész nap éhezni pár kg leadása érdekében, ezért mindenki valami gyors fogyókúrát keres. Ezzel csak egy gond van... mégpedig a fogyókúra. Sajnos a nők lapja és hasonló csodálatos pénzhajhász újságok és online portálok miatt manapság a fogyókúra már egy általános dolog, ami azt sugallja, hogy elég egy pár hétig kibírni a megszorításokat, aztán vissza lehet térni a megszokott életmódra. Pedig ez nem így működik.

no-diet-lifestyle2.jpg

 

Egy kis felvezetés

Ez nem olyan mint egy vizsga, hogy megtanulod az anyagot 1 hét alatt, letudod aztán elfelejted az egészet. A fogyás nem egy örökké tartó eredmény, amit elég egyszer elérni és hátradőlni. Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy: "az vagy amit megeszel". Ebben sokkal több logika van, mint gondolnád.

A tested, a személyiséged és az egészségi állapotod tükrözi az étrendedet. Ha te mekis kajákon akarsz élni, akkor bizony számolnod kell a következményekkel és el kell fogadnod az eredményt. Egy olyan testet, amit nem szívesen látsz viszont a tükörben. Azt, hogy nem tudsz tíz métert kifulladás nélkül futni a busz után. Vagy hogy egyre nehezebb bekötni azt a cipőt. Ha valaki magára ismert és így boldog, azzal semmi probléma nincs. De ha Te nem így képzeled el az életed, akkor ideje változtatni.

tumblr_m90e18qpxc1qz6f9yo1_500.jpg

Ha megvan a szándék a változásra, onnan már csak egy lépés szükséges az igazi eredmények eléréséhez. Ha ezt a blogot olvasod, már biztosan jó helyen jársz. Az itt fellelhető információkkal eredményesen bele tudsz vágni egy új életmód kialakításába. A recepteket kipróbálva változatos és finom ételeket tudsz enni. Az adataid alapján könnyen össze tudsz állítani magadnak egy működő étrendet. Ha pedig további kérdéseid vagy kételyeid vannak, tőlünk is kérhetsz segítséget emailben (davebfitness@gmail.com) vagy akár facebookon is.

Na de akkor mi a helyzet a koplalással?

Röviden: hülyeség. Az idióta fogyókúrákat kitalálók kezdték el az este 6 után nem eszek és más ilyen baromságok terjesztését. A szervezet okosabb annál, mint hogy ilyenekkel át lehessen verni. Ha drasztikusan megvonod tőle az energiaforrást, azaz az ételt, működésbe lép egy úgynevezett "túlélő ösztön", ami hatására igyekszik még több tartalékot felhalmozni vész esetére. 

Biztos vagyok benne, hogy köztetek is vannak, akik megpróbáltak már sokkal kevesebbet enni, éhezve túlélni a napot, mellette persze futni/biciklizni, és 1-2 héttel később csodálkozva álltak a mérlegen, amikor az többet, vagy nagyjából ugyan annyit mutatott.

Nem akarom részletezni a tudományos cáfolatokat, hogy miért nem szabad éheztetni a szervezetet, de rengeteg kutatás foglalkozott már ezzel a témával, és a legtöbb arra jutott, hogy az étel elfogyasztásának időpontja nem (vagy csak nagyon minimálisan) befolyásolja a testösszetétel változását! Egyszerűen csak az számít, hogy napi szinten mennyit és azt milyen forrásból juttatod be.

Nehogy már azt mondja a sok "dietetikus", hogy ha lefekvés előtt fél órával megeszek 20 dkg zsírszegény túrót egy adag fehérjével ízesítve és pár szem gyümölccsel felturbózva, akkor másnapra felszedek fél kg zsírt... A szervezet ennél sokkal összetettebben működik.

5863c09f-eec1-424a-8c98-04ae76d5d6eb-620x372.jpeg

Ha nem hisztek nekem, higgyetek a szemeteknek. Az elmúlt pár hónap alatt több mint 20 kg-t sikerült leadnom. Nem használtam semmilyen "csodamódszert" vagy pirulát, mindent kitartással és kemény munkával értem el. Ja, és egyáltalán nem kellett éheznem hozzá. Nem egyszer még éjfélkor ettem meg az utolsó adag kajámat, mert egyszerűen tele voltam egész nap. A legjobb pedig az, hogy élvezettel csináltam végig az egészet! Miért lenne szenvedés ha nem vagyok éhes, változatos ételeket eszek, rendszeresen mozgok, energikus vagyok és napról-napra látom a változást a tükörben? Bármikor, gondolkodás nélkül ismét belevágnék az egész életmódváltásba!

Összefoglalva

Úgy gondolom, hogy az este 6 után nem eszek és egész nap koplalok dolgot sikerült megcáfolni, már csak saját tapasztalataimból is kiindulva. A szervezetet még véletlenül sem szabad éheztetni. Na nem azt mondom, hogy minden alkalommal degeszre tömheted magad, de egy átlagos napi ételmennyiséget kb. 5-6 adagra lebontva biztos, hogy nem fogsz éhen maradni. És hogy mit kell tenned a fogyáshoz? Még többet enni! Bárki, akinek eddig étrendet állítottam össze, meglepődve tapasztalta az első napon, hogy többet kell ennie mint eddig. Volt közöttük aki hitetlenkedett, de őt is meg tudtam győzni, miután leadott majdnem 4 kg-t az első héten.

Ha neked is van valamilyen jó/rossz tapasztalatod vagy véleményed ezzel a témával kapcsolatban, nyugodtan írd le kommentben vagy üzenetben, kíváncsi vagyok a Ti álláspontotokra is. :)

Ne felejtsétek el, hétvégén recept! Addig is megtaláltok Facebookon és Instagramon is.

Instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr47415776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása