Sziasztok!
Úgy gondoltam, mivel vasárnap a legtöbb olvasónknak több szabadideje van mint más napokon, összedobok Nektek (igaz én ettem meg) egy gyors és kib*aszott finom palacsintát! Én olyan vastagabb amerikai stílusban készítettem el, de simán meglehet csinálni hagyományosra is.
Összetevők a tésztához:
- 60 g zabpehely
- 1 adag vaníliás fehérjepor
- fahéj
Ízesítés:
- cukormentes eperlekvár
- mogyoróvaj
- cukormentes csokis jégkrém
A zabot ledaráljuk, összekeverjük a fehérjével és a fahéjjal, majd kb. fél deci vízzel elkeverjük egy tálkában, amíg csomómentes nem lesz. Akkor lesz belőle jó amerikai palacsinta, ha nagyon sűrű masszát kapunk belőle.
Ha készen van a tészta, előmelegítjük a serpenyőt és egy nagyon kevés kókuszzsírt felolvasztunk benne, de éppen csak annyit hogy ne ragadjon le a palacsinta. Ha felmelegedett a serpenyő, beleöntjük a tésztát (én 2 darabot csináltam ebből az adagból), azonnal KIS lángra vesszük és lefedjük! Ha kezd buborékosodni a teteje megfordítjuk és fedő nélkül megsütjük a másik oldalát is 1-2 perc alatt.
Ha elkészítettük a palacsintát (vagy palacsintákat... inkább többet, palacsintából sosem elég!), ízlés szerint kenhetünk, dobhatunk, reszelhetünk, vághatunk rá bármit amit csak szeretnénk.