Sziasztok!
Ahogy ígértem, ismét egy receptet hoztam el nektek, méghozzá egy nagyon egyszerűt és gyorsan elkészíthetőt. Gondolom sokan esztek tojást napról-napra, ami néha egy kicsit unalmas tud lenni. Megesik, hogy én is unom, ezért utána néztem mivel lehetne feldobni. A válasz: frittata!
Hozzávalók:
- 6 egész tojás (kb 20 cm-es serpenyőhöz)
- egy fél fej hagyma
- egy fél paprika
- egy paradicsom
- egy kevés olívaolaj vagy kókuszzsír
- opcionális: bármilyen zöldség, sonka, gomba, kolbász, szalonna
Elkészítés:
Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán egy lépéssel több mint egy rántotta esetében. A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk, és az olajon (vagy kókuszzsíron) 1-2 perc alatt megdinszteljük. Ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen más zöldséget is, vagy akár sonkát, gombát, esetleg egy kevés szalonnát vagy kolbászt is. Ha ezzel megvagyunk, a már felvert tojásokat ráöntjük a zöldségeinkre, és kis lángon fél percig kevergetjük. Ezután egyszerűen betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és 4-5 percig sütjük (vagy amíg szép aranybarna nem lesz). Ha belefér a diétánkba, valamilyen light sajtot is reszelhetünk a tetejére, ami gyönyörűen rá fog olvadni. A végeredmény egy pizza szerű étel, de a hízlaló tészta és az olajban tocsogó részek nélkül. Könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető és magas fehérje tartalmú fogás, pár perc alatt!
A többi receptjeim itt találod, és ha nem akarsz lemaradni az új cikkekről, már megtalálsz Facebookon és Instagramon is! Addig is kellemes hétvégét mindenkinek!