DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

Készülj a nyárra 2. - Este 6 után is enned KELL!

2015. március 30. 20:12 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Itt is van a második rész ahogy azt ígértem. Ha még nem olvastad az első posztot, itt pótolhatod. Mindenféleképpen javaslom, hogy gyorsan fusd át a cikket ha eddig még nem sikerült, ugyanis anélkül a legtöbb embernek ez az írás kínai lesz.

Akkor vágjunk is bele. Ezen cikk végére pontosan tudni fogod mit és mennyit kell enned, ami mint tudjuk a minőségi fogyás alapja. Az előző poszt során kiszámolhattad a TDEE-t, ami az a kalóriamennyiség, amit ahhoz kell enned, hogy a jelenlegi életmódod mellett tartsd a testsúlyod. Természetesen nem mindegy, hogy ezt az adott mennyiséget milyen alapanyagokból és a nap folyamán mikor viszed be, úgyhogy ezt szeretném tisztázni a következő pár sorban.

zig-ziglar-be-great.jpg


Zsír

Sokan úgy gondolják, hogy a zsír zsírból lesz. Ez hatalmas tévedés! Egészséges zsírokra (egyszeresen és többszörösen telítetlen) igenis szüksége van a szervezetünknek minden egyes nap. 

Ezeket a következő forrásokból viheted be: lenmagolaj, olajos magvak, halolaj, olívaolaj, extra szűz olívaolaj, mogyoróvaj stb.
Sőt - ezt biztosan sokan örömmel olvassák - mérsékelt mennyiségben bevihetünk telített zsírokat is, ugyanis ezek fokozzák a szervezet tesztoszteron termelését. Ezek azok a zsírok, amelyek szobahőmérsékleten szilárdak.

Szénhidrát:
Van aki a szénhidráttól tart, mert fél a zsírosodástól. Részben jogosan, ugyanis az egyszerű szénhidrát az elhízás legfőbb oka. Ezek a sokszorosan feldolgozott termékekben találhatóak meg, ilyen pl a kenyér. Gondolj csak bele, a búza hány folyamaton megy keresztül mire elkészül a kenyér. Ezen folyamatok végére elveszíti minden értékes tápanyagtartalmát, a szervezeted pedig nem tudja hasznosítani, így elraktározza azt. 
Összetett szénhidrátokra viszont szüksége van a testednek a működéshez és az izmaidnak a növekedéshez. Ezek pl.: rizs, pufirizs, teljes kiőrlésű kenyér, zabpehely, durumtészta, teljes kiőrlésű tészta, zöldségek

Fehérje:
Gondolom a fehérje szerepét nem kell magyaráznom senkinek. Elengedhetetlen az izomépítéshez és a szervezet megfelelő működéséhez. Legjobb források: csirke, pulyka, hal, marha, tojás, tojásfehérje, protein por, sovány sajt, túró.

 

Akinek a fogyásról egyből a koplalás jut eszébe, most megkönnyebbülhet! A fent leírt módszer alapja a minőségi, teljes ételek fogyasztása, ésszerű mennyiségben! Nem kell éhezned egész nap, nem kell egy kávéval és zsemlével kihúznod délig, és a legfontosabb, enned KELL este 6 után is! Bizony, jól olvastad. Kötelező, muszáj, létfontosságú. A szervezetednek alvás közben is szüksége van tápanyagra, különben raktározó módba kapcsol a hirtelen fellépő és hosszú ideig tartó éhezés miatt.

Reggel célszerű egy bőséges, fehérjében és szénhidrátban gazdag étkezést beütemezni, ami megadja a kellő lendületet ahhoz, hogy beinduljon a napod. Edzés előtt a legjobb valamilyen gyümölcs, de csak mértékkel, mert behányni azért nem valami jó érzés az edzés közepén... Este pedig egy fehérjében gazdag kaja a legjobb, ami alvás közben is ellátja aminosavakkal az izmaidat.

Ha Neked sem váltak be a 2 hetes nők lapja diéták és társaik, akkor most jó helyen jársz! Igenis lehet finoman, változatosan és egészségesen étkezni egyszerre.

A következő cikkben egy mintaétrendet hozok majd Nektek, de receptek is jönnek hamarosan! Addig is próbáld ki a protein palacsintámat, nem fogsz csalódni! ;)

Ha nem akarsz lemaradni a következő cikkekről, akkor kövess Facebookon vagy Instagramon, ezzel is segítve engem, hogy minél több és érdekesebb cikket tudjak Nektek hozni!

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, étrend összeállításában is segítek ha elakadtál, keress bátran. :)

Instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr907305808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása