DB Fitness - Te is képes vagy rá!

Fitness és életmód blog

Gyors vasárnapi recept - 2 perces diétás fagyi!

2015. május 17. 11:04 - DB Fitness_Te is képes vagy rá

Sziasztok!

Elérkezett a vasárnap, így ismét egy receptet hoztam Nektek. Az ünnepekre való tekintettel egy nagyon gyorsan elkészíthető édességet dobtam össze, mivel gondolom mindenki inkább a családjával vagy a vendégekkel tölti az időt, mint a konyhában. Egy egészséges, diétába is bármikor beilleszthető finomságról lesz most szó, ami nem más mint egy protein fagyi! Remek edzés előtt vagy edzés után, sőt tökéletesen használható protein palacsintákra is ízesítésnek! Akkor vágjunk is bele.

proteinicecream.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 banán
  • 0,3 dl tej (nagyon szigorú diéta esetén akár víz is lehet, de úgy nem lesz olyan krémes)
  • 1 kanál fehérje por (Biotech Iso Whey Zero-ból vaníliásat használtam)
  • ízlés szerint édesítő, bár ez fehérje függő

Elkészítés:

A hozzávalókat egy turmixgépbe dobáljuk majd kb fél percig turmixoljuk. Ha a banán felragad az oldalára, kicsit kapargassuk le és nyomjunk rá még 10 másodpercet. Ha ezzel készen vagyunk, akkor... ööö... végül is ennyi. Kész! Mondtam hogy gyors lesz. A masszát egy kis tálkába öntjük és betesszük a fagyóba 20-30 percre (félidőben kavarjuk fel egy kicsit, hogy egyenletesen tudjon megfagyni). 

Tipp: Ha van otthon fagyasztott banánod (és miért ne lenne.. de most komolyan, valaki fagyaszt le banánt?), egyből csinálhatod azzal is és így nem kell a fagyóban hűlnie a masszának.

Ha nagyobb/kisebb adagot csinálnál, csak arányosan változtasd a hozzávalókat, kivéve a tejet, abból nem kell túl sok ha a krémes állag cél.

Tápérték egy adagban:
Kcal 204
Szénhidrát 23 g
Zsír 1 g
Fehérje 25 g

Ha tetszett a recept és kipróbáltad, kérlek írd meg a véleményed, és kövess Facebookon vagy Instagramon hasonló finomságokért!

Instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dbfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr667339940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása